Eagle Economic | دستیار بازارهای مالی

۱۵ تیر ۱۴۰۴
۱۵ تیر ۱۴۰۴ | ۱۲:۳۳

دستیار بازارهای مالی ایگل

دستیار بازارهای مالی ایگل

تحلیل فاندامنتال جامع بازار فارکس (۴ تیر)

فارکس

در تاریخ سه‌شنبه، ۱۸ ژوئن ۲۰۲۵، با تشدید درگیری میان اسرائیل و ایران و تهدید ایران به بستن تنگه هرمز، بازارهای جهانی وارد فضاى جدیدی از عدم‌قطعیت و تحرک‌های شدید شدند. تمرکز تحلیل امروز بر بازار فارکس، جفت‌ارزهای اصلی و طلا، در چارچوب تحولات ژئوپلیتیکی و داده‌های اقتصادی است. این تحلیل توسط گروه مالی و تحلیلی Eagle Economic تهیه شده و برای انتشار در سایت یا کانال شما مناسب است.

تحولات ژئوپلیتیکی مؤثر

حمله اسرائیل به مواضع استراتژیک ایران در عمق خاک کشور، با حمایت آمریکا همراه بود؛ ایران نیز با شلیک موشک و تهدید به بستن تنگه هرمز واکنش نشان داد. این منطقه مسیر عبور حدود ۲۰٪ نفت جهان است، اما تا این لحظه بسته نشد.

با این حال فقط احتمال بسته شدن تنگه یا اختلال در مسیر نفت خام باعث شد بازارهای نفت و طلا واکنشی سریع نشان دهند. اگر این احتمال تحقق یابد، شوک شدید نفتی و نوسانات ارزی رخ خواهد داد.

طلا (XAU/USD)

قیمت طلا به سرعت در واکنش به فضایی پر تنش به حدود ۳٬۳۹۵–۳٬۴۰۵ دلار صعود کرد. افزایش تقاضا برای طلا به‌عنوان دارایی امن، به‌دنبال درگیری نظامی و ریسک بسته شدن مسیر انرژی جهانی بود. تحلیل‌گران ما معتقدند اگر وضعیت تنش ادامه داشته باشد یا نشانه‌ای از بسته شدن تنگه هرمز دیده شود، طلا تا محدوده ۳٬۴۵۰–۳٬۵۰۰ دلار پیش خواهد رفت.

شاخص دلار (DXY)

شاخص دلار، که عموماً در بحران‌ها تقویت می‌شود، این بار در محدوده ۱۰۵.۱۰–۱۰۵.۳۰ تثبیت شده است. با اینکه برخی سرمایه‌گذاران به‌سمت دلار جذب شده‌اند، بخش قابل‌توجهی از نقدینگی به طلا و ین منتقل شده تا ریسک ناشی از صلح شکننده خاورمیانه پوشش داده شود. اگر فدرال رزرو ادامه نرخ انقباضی را تایید کند، احتمال جهش مجدد دلار وجود دارد

بازار نفت (WTI / Brent)

قیمت WTI در حدود ۷۸.۵۰ دلار و برنت نزدیک ۷۶–۷۷ دلار قرار دارد. با وجود تهدیدات ایران، بازار باز هم محتاط‌تر شده است. واکنش اولیه از رشد ۴ تا ۷ درصدی قیمت نفت پس از حملات آمریکا و اسرائیل بوده، اما با اعلام «آتش‌بس موقت» قیمت‌ها اصلاح یافتند. بسته شدن هرمز سیگنالی است که می‌تواند نفت را تا بالای ۹۰ دلار و حتی ۱۰۰ دلار هدایت کند، اما اگر بحران محدود شود، قیمت‌ها به زیر سطح فعلی کاهش می‌یابند.

جفت‌ارزهای اصلی

EUR/USD (یورو/دلار)
قیمت در محدوده ۱.۱۴۰–۱.۱۳۵ تثبیت شده است. کاهش وابستگی اروپا به نفت خاورمیانه، کمک کرده یورو از سقوط شدید در مقابل دلار جلوگیری کند؛ اما فشارهای تورمی ناشی aاز افزایش قیمت انرژی همچنان وجود دارد.

GBP/USD (پوند/دلار)
پوند بریتانیا در محدوده ۱.۳۴۹–۱.۳۵۲ قرار دارد. تورم بالا و کاهش رشد اقتصادی دو لبه چاقویی هستند؛ افزایش قیمت نفت تورم را بیشتر کرده، در حالی که کندی رشد ممکن است جلوی افزایش بیشتر نرخ بهره را بگیرد.

USD/JPY (دلار/ین)
این جفت‌ارز اکنون در محدوده ۱۴۵.۲۰–۱۴۶.۰۰ قرار گرفته است. تقاضا برای ین به‌عنوان دارایی امن در کنار سیاست انبساطی بانک ژاپن، توازن را در نرخ برقرار کرده است. در صورتی که بحران ادامه یابد، احتمال بازگشت ین به زیر ۱۴۴ وجود دارد.

چشم‌انداز کوتاه‌مدت و میان‌مدت

  1. اصلی‌ترین محرک بازارها ادامه تنش بین اسرائیل و ایران و احتمال بسته شدن تنگه هرمز است.

  2. در صورتی که بحران موقتی و با آتش‌بس همراه باشد، بازار نفت و طلا اصلاح خواهند شد.

  3. تصمیم فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا در مواجهه با تورم انرژی و کسری عرضه، کلیدی است.

  4. داده‌های اقتصادی آمریکا مانند گزارش اشتغال، CPI و خرده‌فروشی، مسیر دلار را مشخص می‌کند.

  5. بازارهای آسیایی (ین، دلار کانادا، دلار استرالیا) نیز به‌دلیل ارتباط قوی با نفت و تنش‌ها، واکنش نشان خواهند داد.

✅ جمع‌بندی نهایی

فضای امروز بازار فارکس و طلا در هاله‌ای از ابهام و اضطراب ژئوپلیتیکی قرار دارد. طلا و ین از بابت دارایی امن تقویت شده‌اند، نفت واکنش‌پذیر و در افزایش شدید قرار دارد، و دلار و ارزهای اصلی در موقعیت حساسِ تصمیم‌گیری بانک‌های مرکزی و داده‌های اقتصادی هستند. ارائه این تحلیل، چشم‌اندازی جامع برای معامله‌گران حرفه‌ای فراهم می‌کند تا با برنامه‌ریزی و مدیریت ریسک مناسب، در بازارهای فردا حضور داشته باشند.

این تحلیل توسط گروه مالی و تحلیلی Eagle Economic تدوین شده و آماده انتشار در وب‌سایت یا کانال شما است.

این پست را به اشتراک بگذارید:

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.