استراتژی معاملات همبستگی بر اساس تحلیل همبستگی بین دو دارایی مختلف برای انجام معاملات استفاده می‌شود. این همبستگی می‌تواند مثبت یا منفی باشد و به معامله‌گر اجازه می‌دهد تا از الگوهای همبستگی بین دو دارایی برای ورود و خروج از معاملات استفاده کند.

مثال:  یک معامله‌گر ممکن است تحلیل کند که دو دارایی مانند انس (XAU) و دلار آمریکا دارای همبستگی منفی هستند. این به این معنی است که افزایش قیمت طلا ممکن است منجر به کاهش قیمت دلار شود و بالعکس. اگر معامله‌گر معتقد باشد که قیمت طلا به طور موقت به بالاترین سطح خود رسیده است و قصد دارد در این اوضاع از همبستگی بین این دو دارایی بهره‌برداری کند، ممکن است تصمیم بگیرد به فروش طلا و خرید دلار بپردازد.

در این مثال، معامله‌گر به عنوان نمونه از استراتژی معاملات همبستگی، به دنبال تحلیل همبستگی منفی بین قیمت انس جهانی و ارزش دلار آمریکا است. ورود به معامله ممکن است با استفاده از الگوهای همبستگی تاریخی و جاری صورت گیرد.

استراتژی معاملات اسکالپینگ (Scalping)

در این نمودار، چارت به دنبال استفاده از همبستگی منفی بین انس و دلار آمریکا است. با فروش طلا و خرید دلار آمریکا وارد معامله می‌شود. اگر همبستگی بین این دو دارایی به همان روند ادامه دهد و طلا قیمت خود را کاهش دهد، معامله‌گر ممکن است در سود برسد و معامله را ببندد.

استراتژی معاملات همبستگی برای معامله‌گرانی مناسب است که به دنبال استفاده از روابط میان دارایی‌ها برای کسب سود هستند و تمایل دارند تا از تحلیل همبستگی‌های مختلف برای تصمیم‌گیری درباره ورود و خروج از معاملات استفاده کنند.